2020-12-04 08:38:33

Natjecanje Dabar 2020

Učenici 2. b razreda pod vodstvom učiteljice Maje Fišer i učiteljice informatike Ivane Šarić ove su godine sudjelovali u natjecaju Dabar te postigli izvrsne rezultate.

Republika Hrvatska je od 2016. godine uključena u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Čestitamo Marinu Rajačiću i Maliku Crnovršaninu koji su svojim rezultatom ušli u 10% najuspješnijih učenika u svojoj kategoriji.

Ponosni smo na  njihov uspjeh ali i na uspjeh svih koji su sudjelovali! :)


Osnovna škola Belvedere Rijeka